Ποντιακές Συνταγές, Συνταγές

Συνταγή Ιτσλί(το)

· Αλεύρι

· 3 φλιτζανάκια ζάχαρη

· 2 φλιτζανάκια βούτυρο αγελάδας λιωμένο

· 3 ½ κουταλάκια μπέικιν (ALCO)

· 1 φλιτζάνι γάλα

· ½ κιλό καρύδια καθαρισμένα (ALCO)

· Κανέλα ψιλή (ALCO)

· Γαρίφαλο τριμμένο (ALCO)

· 1 φλιτζάνι ζάχαρη

· Σιρόπι

· 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

· 3 φλιτζάνια νερό

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μπέικιν και το γάλα κι όλα μαζί τα ζυμώνουμε, βάζοντας όσο αλεύρι σηκώνουν τα υλικά, για να γίνει μια μέτρια ζύμη, όπως στα κουλουράκια.

Κατόπιν, τρίβουμε στο μιξεράκι τα καρύδια προσθέτοντας κανέλα, λίγο γαρίφαλο ψιλό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Αφού ανακατευτούν καλά, τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ μας.

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια , στα οποία δίνουμε τριγωνικό σχήμα.

Βάζουμε στο κάθε τριγωνάκι 1 κουταλάκι απ’ το παραπάνω μείγμα και το κλείνουμε.

Με ένα μαχαίρι από την ανάποδη πλευρά του, κάνουμε γραμμές επάνω από το τριγωνάκι σε όλη την επιφάνειά του.

Κατόπιν τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Όταν κρυώσουν τα τρίγωνα, τα τρυπάμε από κάτω με το πιρούνι και τα ρίχνουμε (2-3 τρίγωνα μαζί) σε ζεστό κι αραιό σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει για 2-3 λεπτά. Αφού σιροπιαστούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ιτσλί είναι έτοιμα.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 2 =