Συνταγές

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για
    15 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, μπέικιν πάουντερ και τα
    μυρωδικά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά,
    ανακατεύοντας απαλά μέσα με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα και αυτά δε
    δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι με διάμετρο φ25εκ.,
    βουτυρωμένο πολύ καλά.
  • Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 1750C για 30-35 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι…

  • Βράζουμε 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κονιάκ
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε και
    ανακατεύουμε και το κονιάκ.
  • Περιχύνουμε το σιρόπι στην καρυδόπιτα μόλις βγει από
    τον φούρνο, ρίχνοντας κουταλιά- κουταλιά.
  • Αφήνουμε την σιροπιασμένη καρυδόπιτα να κρυώσει
    εντελώς και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  • Βάζουμε διάφορα σχέδια στην επιφάνειά της και
    κοσκινίζουμε επάνω σ’ αυτή ζάχαρη άχνη.

 

Καλή επιτυχία !!!

Καλή χρονιά !!!