ΥΛΙΚΑ
- 6 αυγά1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη(AL-CO)
- 1 ½ μπέικιν πάουντερ(AL-CO)
- 2 κουταλάκια κανέλα Κεϋλάνης(AL-CO)
- ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο(AL-CO)
- 1 ½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα(AL-CO)
ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κουταλιά γλυκόζη(AL-CO)
- 3 κουταλιές κονιάκ
- Λίγη ζάχαρη άχνη(AL-CO)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για
15 λεπτά. - Ανακατεύουμε τη φρυγανιά, μπέικιν πάουντερ και τα
μυρωδικά. - Ρίχνουμε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά,
ανακατεύοντας απαλά μέσα με ένα κουτάλι. - Ρίχνουμε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα και αυτά δε
δόσεις και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. - Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι με διάμετρο φ25εκ.,
βουτυρωμένο πολύ καλά. - Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 1750C για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι…
- Βράζουμε 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κονιάκ
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε και
ανακατεύουμε και το κονιάκ. - Περιχύνουμε το σιρόπι στην καρυδόπιτα μόλις βγει από
τον φούρνο, ρίχνοντας κουταλιά- κουταλιά. - Αφήνουμε την σιροπιασμένη καρυδόπιτα να κρυώσει
εντελώς και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. - Βάζουμε διάφορα σχέδια στην επιφάνειά της και
κοσκινίζουμε επάνω σ’ αυτή ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία !!!
Καλή χρονιά !!!